Music Player

vineri, 20 august 2010

Vremea se apropie si voi nu vreti sa intelegeti, fiindca viclesugurile oamenilor s-au inmultit


„Cand se va inmulti faradelegea, toate prihanirile si faradelegile lumii au sa se adune intr-o necurata fiica a curviei, care are sa fie locas al preacurviei.

Doamna noastra, Nascatoarea de Dumnezeu, a fost Preacurata inainte de nastere, Curata in nastere si dupa nastere, si a nascut pe Emanuel, Cel fara de pacat.

Acea necurata fiica, mama tuturor faradelegilor si a spurcatului Antihrist, are sa fie o curva necurata si prea-curva in toata viata ei. La aceasta necurata au sa se adune toate faradelegile lumii si are sa nasca pe fiul pierzarii si, din pricina lipsirii Darului Santului Duh de la oameni, pentru pacatele si faradelegile lor, o sa se adune si o sa invieze in ea (in pantecele ei) toate faradelegile oamenilor. Dupa nasterea fiului pacatului, are sa vina toata lipsa in lume.

Intai: au sa se lipseasca oamenii de dragoste, de unire, de curatenie, de frica lui Dumnezeu; in orase nu vor mai fi preoti si proiestosi credinciosi; bisericile lui Dumnezeu vor duce lipsa de arhierei, de duhovnici si de preoti drept credinciosi (precum au inceput inca de acum a se lipsi).

Pe urma se va arata si acest necurat, dupa cresterea varstei lui si se va umple de sataniceasca putere ca sa faca semne si minuni cu vrajitoriile lui, inaintea oamenilor celor patimasi, precum a facut Chinops, vrajitorul, acea inviere mincinoasa a mortilor si altele. Dar la oamenii cei sfinti vrajile nu au nici o putere, ca sa ii amageasca, ci numai la cei intunecati cu patimi. Precum Marele Macarie vedea pe femeia aceea in firea ei, iar oamenii o vedeau ca pe o iapa. Si se va arata fatarnicul, Antihrist, bland, la inceputul propovaduirii lui, ca sa plece popoarele la inselaciunea lui, ca sa-l puna imparat. Cu pace si cu smerenie se va arata, ca toti sa se inchine lui, fiindca hrana lui este tulburarea oamenilor, caci, atunci cand se vor tulbura oamenii, el se va bucura. Ca aceasta este uitarea credintei si a fricii lui Dumnezeu: curvia, preacurvia, sodomia, iubirea de avutie, iubirea de argint, pomenirea de rau, zavistia, osandirea, minciuna, clevetirea si celelalte rautati. Si acestea toate, au sa odihneasca si sa stapaneasca toate cetatile, fiindca nu se va gasi alt individ vrednic ca sa imparateasca in cetati. Pentru aceasta va stapani toata lumea; si-l vor avea pe el (pe Antihrist) atotstapanitor.

Cand vor pacatui oamenii, vor considera ca isi lucreaza mantuirea lor. Atunci se va defaima Sfanta Evanghelie si bisericile lui Dumnezeu si are sa fie multa lipsa de cuvantul lui Dumnezeu in lume. Semne si aratari de la Dumnezeu: lipsa si foame indoita, simtita si gandita. Simtita, ca se va inchide cerul ca in zilele lui Ilie si nu va ploua, pentru faradelegile lor. Si gandita, adica vor flamanzi oamenii de cuvantul lui Dumnezeu; ca nu se va gasi un om drept cu fapte bune ca sa-i invete cuvantul mantuirii. Si se va ridica binecuvantarea lui Dumnezeu de la mancari si bauturi si, cu cat vor manca mai mult, cu atat mai mult vor flamanzi.

Atunci cei bogati isi vor deschide visteriile lor, aurul si argintul aruncandu-l; acestea se vor defaima si se vor calca ca pietrele pe drumuri. Atunci se va zamisli rautatea lui Lucifer in inimile oamenilor si atunci va vietui paganatatea cu pecetea lui Antihrist si se va ridica Darul lui Dumnezeu de la oameni, precum zice Sfanta Scriptura: „Nu va ramanea Duhul Meu in oamenii acestia in veac, pentru ca trupuri sunt.” Si se vor imputina oamenii, vor slabi si vor muri cei pecetluiti de Antihrist, ca pasarile pe drumuri; si vor manca oamenii carnuri de oameni morti, nemaiputand suferi lesinarea si foamea. Si mancand trupuri moarte vor muri si ei.

Iar intelesul pecetei lui Antihrist este: „Al meu esti, al tau sunt, de bunavoie vin, nu de sila.” Vai si amar de cei pecetluiti de Antihrist! Se va face mare tulburare in lume; si auzind oamenii ca intr-alte parti este pace, se vor muta acolo si vor gasi, dimpotriva, mai multa lipsa. Si vor auzi de la locuitorii locului aceluia: „O, cum ati venit in acest loc blestemat, unde n-a mai ramas intre noi intelegere omeneasca?” Si, atunci, vazand Dumnezeu tulburarea oamenilor, o sa porunceasca marii sa-si ia cea dintai stare; si o sa se suie focul cel de sub pamant, cu care se infierbanta apele cele calde si are sa fiarba apa marii precum fierb apele in oalele cele de metal. Atunci vor inceta oamenii de a se mai muta din loc in loc. Din fierberea marii se va desfiinta pamantul si se va usca si nu va rasari iarba, copacii nu vor inmuguri, vlastarii si izvoarele ape-lor se vor usca, dobitoacele si pasarile vor muri de aburii marii si ai pucioasei.

Iata, vremea se apropie si voi nu vreti sa intelegeti, fiindca viclesugurile oamenilor s-au inmultit; s-au facut si stihiile grabnice, ca se apropie sfarsitul.

Dar, Dumnezeu, purtand grija pentru mantuirea tuturor oamenilor celor cu buna vointa, va trimite, atunci, pe cei trei Sfinti: pe Ilie, pe Enoh si pe Sfantul Ioan, Cuvantatorul de Dumnezeu, ca sa propovaduiasca si sa intoarca la marturisire (pocainta) si sa-i invete pe acei putini, care vor vrea sa se mantuiasca. Si care nu se vor pecetlui cu pecetea lui Antihrist, vor mosteni imparatia cerurilor, caci, insemnandu-se cu semnul si puterea cinstitei Cruci, se vor izbavi din osanda iadului.

De flamanziti, rabdati, ca Dumnezeu va va trimite ajutorul Sau din inaltime. Iar oamenii vor zice: iata, cei ce s-au peceltuit cu pecetea lui Antihrist s-au multumit. Iar Sfintii le vor zice: ce multumire este aceasta cu insemnarea pecetei celei pierzatoare, care cu inselaciuni i-a inselat, nesimtitori fiind, ca nu-si cunosc mantuirea lor?

Si acesti oameni rai s-au facut intr-o unire cu dracii, de aceea nu simt foamea si setea; insa ei flamanzesc si inseteaza de 7 ori cate 7 mai mult decat voi, cei drepti. Rabdati putin, caci cei ce vor rabda, dintre voi, vor trai in veci.

Atunci, vazand Antihrist pe cei trei Prooroci propovaduind adevarul si aratand inselaciunea lui, se va mania si va porunci la ai sai sa ii aduca inaintea lui si, intai, are sa-i momeasca, zicand: „Pentru ce voi nu va pecetluiti cu pecetea imparateasca?” Atunci ei il vor ocari pefata pentru inselaciunile lui, zicandu-i: „O, amagitorule si inselatorule Antihrist, nu-ti ajunge ca ai pierdut atatea suflete, ne silesti si pe noi sa te ascultam? Blestemata este pecetea ta si slava ta si cu pierzarea ta a venit si sfarsitul lumii.” Iar spurcatul, auzind ocarile lor si blestemele ce-i fac Sfintii, singur are sa ia sabia si are sa-i taie. Iar dupa moartea lor are sa porunceasca slujitorilor sai sa faca cumplite rautati, adica: curvii, preacurvii, sodomii si cumparari de copii parte barbateasca si femeiasca; vor curvi pe drumuri, ca si cainii, si asa are sa se stinga firea omeneasca, prin aceste chipuri ale rautatii, adica, prin curvie simtita si gandita. Pentru rautatea lor isi vor pierde cuviinta cea omeneasca, care o sa iasa din mintile lor, pentru multa neastamparare a curviei. Se vor face scurti la stat (mici de statura, n.n.), ca dracii, fiindca firea dracilor este scurta si rotunda. Ca firea dracilor cu a oamenilor celor rai are sa se uneasca si la scurtimea varstei au sa fie pana la cinci palme inaltime. Se vor face oamenii mai vicleni decat dracii, fiindca dracii n-au trup ca sa curveasca si sa ucida, ci numai in gand indeamna pe oameni (adica, le soptesc oamenilor in gand ce sa faca, iar oamenii, necunoscand poruncile lui Dumnezeu, cred ca aceste ganduri sunt ale lor si ca ceea ce gandesc ei este bine si le este lor si celorlalti spre mantuire, necunoscand, sarmanii, viclesugurile si cursele prin care diavolul i-a facut slujitori ai planurilor lui).

Atunci Antihrist are sa se bucure foarte mult, ca si-a implinit scopul lui cel rau si dorinta sa cea fara de lege. Cand se va bucura el si se va veseli, are sa ii vie sabia cea cu doua ascutisuri de sus, care-l va sfarama, iar spurcatul lui trup il va arunca in vesnica munca, unde se va munci, impreuna cu sufletul cel prea necurat al lui; si pentru aceasta va fi omorat, spre rasplatirea mortii lui. Si moartea lui are sa faca sfarsit mortilor, dupa cum moartea lui Abel (pe care l-a ucis Cain) a fost inceputul tuturor mortilor, asa si Antihrist are sa fie sfarsitul tuturor mortilor, si asa o sa se sfarseasca toata lumea.

Numai Unul Dumnezeu stie si cunoaste cele ce vor fi dupa acestea si cum au sa se sfarseasa toate. Se va face judecata si rasplatire si cei cu fapte bune, ca oile cele fara de rautate, au sa imparateasca cu Hristos, in imparatia cerurilor; iara cei pacatosi au sa fie osanditi in vesnica munca a iadului, cu Antihrist impreuna si cu toti dracii in veci.

Cuvant despre venirea lui Antihrist si pentru sfarsitul lumii
al Cuviosului Nil Athonitul – Izvoratorul de mir

Extras din cartea Sfarsitul Omului, de monahul Zosima Pasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu