Music Player

duminică, 26 septembrie 2010

APEL pentru un minim front comun in lupta impotriva ECUMENISMULUI: Sa luam atitudine impotriva pr. ortodox ce a slujit impreuna cu un eretic catolic

Citez din articolul S-a intamplat din nou o impreuna slujire a unui preot ortodox cu un eretic, papistas, pe data de 23 mai 2010 la Bocsa Montana – Caras Serverin:

Din pacate, ortodoxia din vestul tarii este din nou umbrita de o fapta regretabila savarsita de un preot ortodox, anume: slujirea Sf. Liturghii alaturi de un eretic, un preot papistas. Totul s-a intamplat cu ocazia vizitei in Romania a ratacitei Vassula Ryden, excomunicata, conform deciziei din 2001 a Comisiei pentru erezii a Bisericii “Ortodoxe” din Grecia. In plus este casatorita cu un lutheran si a ajuns faimoasa pentru “prorociile” personale pe care zice ca le primeste de la… . Dupa un periplu “misionar” prin zona Banatului a fost invitata in data de 23 mai 2010, in Bocsa Montana, jud. Caras Severin la Sfanta Liturghie savarsita de preotul ortodox Daniel Crecan si preotul papistas (romano-catolic) Rolf Philip Schoenenberg. Preotul ortodox a impartasit apoi pe ortodocsi, romano–catolici, greco–catolici si pe Vassula Ryden.

Mai jos puteti vedea imagini de la eveniment:

Toata acestea au avut loc cu suportul mitropolitului Banatului – Nicolae Corneanu care, dupa cum bine stim, s-a “impartasit” la papistasi in 2008, iar sinodul l-a iertat fara ca el sa se fi pocait. In urma acelui scandal, sinodul Sfintei Biserici a reamintit, printr-un comunicat, Sfintele Canoane care spun urmatoarele:

– nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

– cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Conform acestei hotarari a sinodului, preotul Daniel Crecan ar trebui sa fie caterisit. Vom vedea cum isi respecta cuvantul, sinodul BOR.

Consider ca peste cele expuse in articolul de mai sus nu trebuie sa trecem cu usurinta, pe considerentul ca din ce in ce mai multi preoti ortodocsi fac aceeasi greseala. De undeva trebuie sa incepem si sa zicem stop. Si trebuie profitat la maxim de angajamentul luat de Sinod.

Asadar, fac un apel la toate blogurile si revistele ortodoxe, la cei ce tin conferinte, la cititori, pentru crearea unei presiuni de jos in sus. Biserica suntem noi toti, nu doar dealul Patriarhiei.

Asa cum in campania anti vaccinare, efortul nostru comun a avut efect, tot asa si acum este necesar sa ne straduim oleaca. Daca nu adoptam o hotarare ferma acum, plaga ecumenismului se va tot extinde. Indubitabil, intre multi dintre noi exista divergente sau chiar certuri. Sa avem insa si o arie a actiunilor comune. Altfel se alege praful.

( preluare Saccsiv's Weblog)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu