MĂRTURII ALE OAMENILOR DE ŞTIINŢĂ PRIVIND ÎNCEPUTUL VIEŢII UMANE
"Din perspectiva ştiinţifică, este corect să afirmăm că viaţa umană începe la momentul concepţiei." (Prof. Dr. Micheline Matthews-Roth, Universitatea Harvard)
"Faptul evident că după concepţie se formează o nouă fiinţă umană nu mai este o problemă de preferinţe sau opinii. Natura umană a acestei fiinţe din momentul concepţiei până la vârsta bătrâneţii nu este o declaraţie metafizică pe care să o putem discuta, ci un fapt experimental obişnuit." (Prof. Dr. Jerome Lejeune, părintele citogeneticii moderne, Director al Institutului de Genetică al Universităţii Rene Descartes din Paris)
"Ca om de ştiinţă, ştiu, nu cred, că viaţa umană începe la concepţie." (Dr. Bernard Nathanson, Profesor asociat de obsterică şi ginecologie la New York Medical College, fost practician al avortului, realizatorul documentarului "Strigătul mut")
"Omul nu devine om, ci este om de la început. El este om în fiecare moment al dezvoltării sale, începând de la concepţie [...]. Deja prima celulă (oul fecundat) este un individ uman. Acest lucru este demonstrabil prin cercetarea nucleului şi a cromozomilor pe care le conţine." (Prof. Dr. Erich Blechschmidt, embriolog, Directorul Institutului de Anatomie al Universităţii din Gottingen; în Erich Blechschmidt, Wie beginnt das menschliche Leben. Vom Ei zum Embryo, Christiana Verlag, Elveţia, 2008, p. 31)
"Cu adevărat, o fiinţă vie există din momentul concepţiei. Copilul nenăscut este o persoană." (Prof. Dr. A. Ingelman-Sunberg, Director al Clinicii de Obsetrică-Ginecologie din Stockholm)
"Viaţa unei fiinţe umane nu începe în momentul naşterii, ci în momentul concepţiei." (Prof. Dr. J. Roszkowski, co-fondator al Societăţii Internaţionale de Ginecologie şi membru al Comitetului Ştiinţific din Institutul Mamei şi Copilului din Varşovia)
"Uniunea unui ovul cu un spermatozoid, numite gameţi feminin şi masculin, reprezintă începutul unei vieţi noi, separate. Ca rezultat al fertilizării, este format un nou om care îşi dezvoltă propria viaţă. Aşadar denumiri precum embrion, fetus, nou-născut, copil, adult, persoană în vârstă – se referă la fazele biologice specifice dezvoltării uneia şi aceleiaşi persoane." (Dr. Antoni Marcinek, Director al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Cracovia)
"Viaţa copilului îi aparţine şi nu avem dreptul de a decide asupra ei. [...] omul îşi începe existenţa din momentul concepţiei, a contopirii spermatozoidului cu ovulul. [...] Orice altă definire a începutului vieţii este nefondată." (Prof. dr. Rudolf Ehmann, Director al Clinicii de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Cantonal Stans din Elveţia, în Mijloace anticoncepţionale. Efecte secundare fatale despre care nu se vorbeşte. Un bilanţ critic din punctul de vedere al unui ginecolog , pag. 20 - Textul lărgit şi revăzut al conferinţei susţinute de dr. Rudolf Ehmann pe 22.09.1990 la Dresda, la Congresul internaţional "World Federation of Doctors Who Respect Human Life")
"Viaţa biologică este definită examinând faptele ştiinţifice ale dezvoltării umane. Acesta este un teren unde nu există controversă şi nici dezacord. Există un singur set de fapte, o singură carte de embrionologie care se studiază în şcolile medicale. Cu cât se ştie mai mult despre dezvoltarea fetală, cu atât mai mult ştiinţa confirmă că viaţa oricărei fiinţe umane, biologic vorbind, începe la momentul unirii spermei tatălui cu ovulul mamei, proces denumit fertilizare, concepţie sau fecundaţie. Aceasta întrucât această fiinţă, începând de la fertilizare, este vie, umană, sexuată, completă şi în creştere." (Dr. John C. Wilke, Barbara Wilke în Avortul – întrebări şi răspunsuri, Editura Provita Media, Bucureşti 2008)
"O persoană vie există din momentul concepţiei, adică al fertilizării, şi se încheie la moarte." (Prof. Dr. R. Klimek, membru al Societăţii Regale de Medicină din Londra) "Viaţa umană începe odată cu concepţia/fertilizarea." (Din Rezoluţia Congresului American de de Pediatrie, 2004)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu