Music Player

marți, 30 martie 2010

De ce Dumnezeu nu ingaduie sa ne cunoastem momentul mortii? - Parintele Sofian Boghiu


Poate fiecaruia dintre dumneavoastra i-a venit candva in gand intrebarea aceasta: de ce oare Dumnezeu n-a lasat vreun semn anumit dupa care sa putem cunoaste sosirea mortii si sa ne putem pregati in acest fel din vreme?

La aceasta intrebare ne raspunde un Sfant Parinte: "Dumnezeu n-a voit sa cunoastem ceasul cel din urma al vietii noastre pentru ca fiecare ceas sa-l socotim ca fiind cel din urma si deci oricand sa fim pregatiti!“.

Insusi Mantuitorul ne sfatuieste astfel in pilda celor zece fecioare atunci cand spune: "privegheati, ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului“.

Totusi, sa ne inchipuim ca am sti dinainte ziua si ceasul cand vom muri. Ar fi oare stiinta aceasta spre binele sufletelor noastre? Nicidecum. O asemenea descoperire nu ne-ar fi de folos si cred ca o groaza cumplita ar cuprinde sufletele oamenilor.

De frica, unii si-ar pierde mintile. Altii, dintr-o pornire de deznadejde, stiind ca numai atat de putin mai au de trait, si-ar cheltui viata in cele mai urate placeri.

Nu se poate sti cati dintr-o suta s-ar mai gandi atunci la suflet si la judecata din urma.
De aceea, mai bine este asa cum a randuit Dumnezeu, sa nu ne cunoastem ceasul sfarsitului nostru, dar sa fim gata oricand a da socoteala de faptele noastre fara sa ne fie rusine de felul in care ne-am trait viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu